OACN 1 – ASW 2

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Na een desastreuze tweede seizoenshelft voor OACN 1 vorig seizoen heeft de vereniging schoon schip gemaakt. Bijna het volledige team van vorig jaar is vervangen door het tweede team van vorig jaar, dat toen uitkwam in de 1ste klasse.

Besloten is dan ook om een stapje terug te doen naar de hoofdklasse ( 1ste team kwam uit in de topdivisie ), omdat de stap anders te groot zou zijn. Het vriendenteam opgericht in 2011 door Qaiser Syed staat nu voor een nieuwe uitdaging.

De aanvoerdersband is doorgeschoven naar de arm van de MVP van vorig seizoen, Vikash Dharampal. Gelukkig is hij behouden gebleven voor onze vereniging, eveneens als Earl Starke die ook voor het eerste team uitkwam.

De selectie bestaat verder uit: Arjan Singh, Cristian Rojas  Garcia, Dane Oost, Shezad Nazar-Ali, Rick de Rijke, Jamal Abdalla en nieuwe aanwinst Kishan Mewalal. Ex-aanvoerder Syed heeft voor aankomend seizoen een stap terug gedaan om zich te kunnen focussen op andere zaken. Hij zal wel als leider betrokken blijven bij het nieuwe eerste team.

Afgelopen maandag 7 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Een voor ons onbekende tegenstander ASW2 kwam met 9 man sterk naar thuishal MFC De Akkers.

Een furieus begin van de uitploeg met veel beweging en vlotte combinaties leverde ze geen kansen op. In de eerste aanval van OACN was het meteen raak, Oost besloot de bal vast te houden in de punt van de aanval en terug te leggen!? op de inlopende Abdalla die beheerst kon afronden.

Dit kunstje werd herhaald voor zowel goal 2 als goal 3 en OACN kon leunen op een riante voorsprong.

Sterk spel van thuisploeg resulteerde in een mooie 6-0 voorsprong tot diep in de 2de helft met prachtige goals van Nazar-Ali, Singh en Starke. Ietswat geforceerd ging Oost zoals we hem kennen zelf ook op zoek naar een treffer maar met zijn sterke spel en vandaag in rol als aangever heeft hij zijn ploeg een hele goede dienst bewezen. Na wat klungelig verdedigen en scherpte verlies kon de uitploeg een keer scoren tot ongegenoegen van Abdalla die af en toe zijn kalmte moet proberen te bewaren;-).

Dit vertaalde zich luttele seconden later echter tot een mooie solo van eerder genoemde, 7-1 en vier goals! Een prima start op een voor ons hoger niveau, ik hoop dat we deze lijn voorlopig kunnen doortrekken. Eerstvolgende wedstrijd is op 14-09-15 uit tegen RKDEO 1 in Nootdorp. Onze nieuwe sterspeler die zich enorm heeft laten gelden in de voorbereiding, Kishan  Mewalal, zal dan wel van de partij zijn.

Mvg aan de lezers,

Qaiser