OACN 1- HMC 1

OACN 1- HMC 1
Datum: 21-09-15
Sporthal: MFC De Akkers

Thuiswedstrijd nummer twee dit seizoen. Zoals eerder genoemd wederom een onbekende tegenstander, maar gelukkig bleek al snel dat deze heren kwamen om te voetballen. De eerste minuten ging het gelijk op, kleine kansjes voor beide ploegen. Na een minuut of zeven kwam OACN beter in z’n spel. Dit leverde wel kansen op, maar de keeper van HMC hield zijn ploeg goed op de been. Dit resulteerde in groeiend vertrouwen van de uitploeg, want die bleven gewoon de aanval zoeken. Na een goed uitgespeelde een-twee konden de bezoekers beheerst afronden, iets tegen te verhouding in 0-1. Dit was het sein om er nog een schepje bovenop te doen, en dat gebeurde ook. Dane Oost werd onderuit gehaald en besloot om zelf achter de bal te gaan staan voor de vrije trap.
Na enkele goede aanwijzingen vanaf de bank door ondergetekende onstond er veel ruimte en kon Oost schitterend de bal in de rechter kruising trappen. Niet veel later werkte Oost de bal vanuit een onmogelijke hoek achter de keeper en kwam OACN verdiend op voorsprong. De drang om aan te vallen nam niet af bij de bezoekers, hierdoor bleef OACN veel ruimte krijgen om zelf ook aan te vallen. Er werd nu scherper verdedigd en beter meegelopen en HMC kwam er gewoon niet meer doorheen. Aan de andere kant hadden de verdedigers hun handen vol aan Oost en Mewalal die continu voor dreiging bleven zorgen met goede acties. Nadat Kishan Mewalal de paal had geraakt kwam hij kort daarna vrij op zo een acht meter van de goal. Hij bedacht zich geen moment en rondde prachtig geplaatst af, 3-1.

Lorenzo van Daal maakte zijn opwachting, geleend van OACN 3 met de goedkeuring van Q. Willems, vanwege de afwezigheid van Cris en Shezad. Lorenzo deed het prima voor ons met sterke verdedigende acties en hele mooie aanvallende acties. Na aanhoudend druk op de verdediging van de bezoekers, kon Arjan Singh aantekenen vanuit de rebound voor 4-1. Oost die blijkbaar, getergd door zijn coach, voor de topscorerstitel wilt gaan knalde vervolgens 5-1 binnen. Uit het niets kwam HMC op 5-2 door een schot van afstand die onze keeper niet kon zien aankomen door een aantal spelers voor hem. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van HMC, want Rick de Rijke heeft daarna werkelijk geen bal meer toegelaten. Wederom heerlijk gekeept Rick! Oost vond drie goals verschil blijkbaar te mager, en zorgde na mooie combinaties voor 6 en 7-2. Abdalla die al op meer goals staat dan het gehele vorig seizoen vond het prima dat Oost hem nu heeft ingehaald op de topscorerslijst, maar kon zelf mooi afronden voor de 8-2. HMC was nu echt gebroken en begon frivool te spelen met een vliegende keeper. Dit werd door OACN goed opgepakt door gewoon door te blijven spelen en te blijven afronden. Na een gemiste kans van Earl, die er zichtbaar van baalde, kon Dane zijn zesde! goal van de avond scoren. Beast! Earl kon gelukkig even later nog zijn gemiste kans en goede spel bekronen met een goal, eindelijk! Nadat Kishan en Lorenzo het publiek nog wat vermaakte met wat mooie acties en panna’s bekroonde Lorenzo zijn goede spel met een mooie goal vanaf net over de middenlijn langs de uitkomende keeper.

Iedereen was erg gemotiveerd en zeer gedreven om een goed resultaat te behalen, ik hoop dat deze lijn doorgetrokken kan worden. Oost verdedigt mee, en Abdalla laat zich aanvallend gelden. Singh komt ook steeds beter in zijn spel en aanvoerder Dharampal hersteld van knieklachten speelde weer solide als vanouds. We hebben voor het eerst in vijf jaar ook een man meer situatie goed uitgespeeld na een gele kaart van de tegenstander, waar we normaliter doelpunten tegen kregen in zo een situatie.

Ga zo door!

Volgende week de uitwedstrijd tegen, u raadt het al, het onbekende Stompwijk.

Aanwezig: Vikash Dharampal, Dane Oost, Jamal Abdalla, Kishan Mewalal, Rick De Rijke, Lorenzo van Daal, Earl Starke en Arjan Singh.
Afwezig: Cristian Camilo Rojas Garcia en Shezad Nazar-Ali.