OACN NOG GEEN PUNTVERLIES

De thuiswedstrijd OACN – WESTLANDIA stond voor afgelopen maandag 6 oktober op het programma in sporthal De Akkers te Spijkenisse. Vooraf bestempeld als een serieuze testcase tegen deze angstgegner. Met deze wetenschap kwam daar ook nog eens bij dat sterspeler Terence Arnaud er niet bij kon zijn wegens werk. Hier tegenover stond wel het debuut van Elroy Castelen.
Het fluitsignaal heeft geklonken en de wedstrijd begint. Snel is duidelijk dat OACN zijn huiswerk goed heeft gedaan. Echter wordt geheel tegen de verhouding 0-1 gescoord door de gasten van Westlandia. OACN liet zich hiervan niet door de wijs brengen en ging door waar ze mee bezig waren, goed voetballen. De nieuwe aanwinst Elroy Castelen scoorde 3 minuten later geheel verdiend de 1-1, dat deze jongen goed kan voetballen werd snel duidelijk voor de mensen die hem nog niet kenden.
Na een knappe assist van Elroy Castelen kon aanvoerder Vikash Dharamal aantekenen voor de 2-1 en niet lang daarna Yuifong Tang voor de 3-1 na geblunder in de verdediging van Westlandia.
OACN controleerde de wedstrijd vanaf dit moment en kon vrijuit spelen. Westlandia kwam amper nog in het doelgebied van OACN en na een knappe ‘1-2’ kon Vikash Dharampal schitterend afronden voor de 4-1 met de punt.
De ruimtes werden groter en dat is dodelijk voor elke tegenstander als de snelle Tim Tolenaar en Elroy Castelen in het veld staan. Deze konden dan ook naar hartenlust combineren en aantekenen voor de 5-1.
Een klein moment van onoplettendheid in de verdediging en een mooie actie van de lange spits van Westlandia bracht de stand op 5-2.
Wat er nog ontbreekt aan dit verhaal is dat spits Charlo Hassell nog niet op het scoreformulier stond, dat besefte hij blijkbaar. Na een mooie individuele actie gecombineerd met een geweldige schijnbeweging waardoor z’n tegenstander vast kwam te staan omspeelde hij de keeper en tekende aan voor de 6-2.
Westlandia had de match al opgegeven en Vikash Dharampal kon vrij eenvoudig de 7-2 scoren.
Een nogal knullig moment in de verdediging zorgde ervoor dat Westlandia de uitslag nog iets dragelijker konden maken en het werd 7-3.
Een schitterende overwinning op een tegenstander die de laatste jaren OACN heel veel punten heeft afgenomen.
OACN 1 is de aankomende week vrij en zal de week erop moeten aantreden voor hun eerste groepswedstrijd voor de KNVB-districtsbeker tegen MVV’27. Tijdstip 20.00 uur in sporthal De Akkers.

Aanwezig: Mitchell Dekker, Vikash Dharampal, Elroy Castelen, Daisel Martis, Yuifong Tang, Earl Starke, Charlo Hassell, Tim Tolenaar, Melvin van Wijk

Tekst: Qaiser Syed